life-&mindfulnesscoaching

LIFE-&MINDFULNESSCOACHING

Een mens is op zoek naar vreugde, liefde, veiligheid, creatieve zelfexpressie, betekenisvolle activiteiten en eigenwaarde.

Vanuit deze zoektocht leren we ontdekken wat ons echt voldoening schenkt.

Heel vaak weten we wat we willen, of nog gemakkelijker wat we niet meer willen, maar weten we niet hoe we moeten veranderen.

Coaching is een leerproces op weg naar een doel, jouw bestemming. Als coach ondersteun ik enkel het leerproces, de rest doe jij zelf.

Als life-coach ga ik samen met jou op zoek naar wat voor jou een betekenisvol leven is.
Wat wil je anders doen? Hoe leg je de focus op wat belangrijk is? Hoe krijg je vertrouwen in je eigen kunnen? Hoe blijf je trouw aan jezelf? Hoe maak je plaats voor nieuwe inzichten? Wat wil je bereiken en wat wil je veranderen? Welke is voor jou de juiste keuze? Wat staat op jouw wensenlijst? Hoe ziet jou meest ideale leven eruit? …

Heel wat zaken kunnen we met ons verstand wel plaatsen, maar toch blijft er vaak een onvoldaan, opgejaagd gevoel bij ons achter.
Het is daarom belangrijk om ook naar jouw lichaam te luisteren. Leren loslaten van oude pijn, oude patronen zorgt ervoor dat de weerstand die je opbouwde, verdwijnt.
Met heel veel aandacht voor jezelf en leven in het nu.

Ons verleden leerde ons lessen en van onze toekomst kunnen we enkel een glimp opvangen. Belangrijk is aandachtig te zijn voor wat er ‘nu’ gebeurt, zonder oordeel. Het verbetert je bewustzijn, helderheid en acceptatie van je blik op de werkelijkheid.
Het helpt je dingen te herkennen en zorgt ervoor dat je kan wegstappen van gewone, vaak onbewuste emotionele en fysiologische reacties op alledaagse gebeurtenissen.

Jouw leven voller leven kan door meer ‘mindful’ te leven.

MINDFULNESS is voor iedereen. Je kiest er alleen voor om te investeren in de kwaliteit van jouw leven en verandering aan te brengen in de manier waarop je naar jezelf en naar de wereld kijkt.

Pieker je veel en wil je daar iets aan doen? Wil je je emoties beter leren kennen en deze in balans brengen? Wil je de druk die jouw leven op je legt, veranderen? Wil je meer genieten en bewuster leven? Wil je beter slapen?

Uit onderzoek bleek dat mindfulness veel positieve effecten heeft.

 • minder stress ervaren en effectiever met stress om kunnen gaan
 • meer ontspannen zijn
 • meer zelfvertrouwen hebben
 • beter je eigen grenzen aan kunnen geven
 • meer kunnen genieten in het hier en nu
 • vermindering van het gevoel geleefd te worden
 • verbeterde concentratie
 • beter kunnen omgaan met tegenslagen
 • minder piekeren
 • minder last van slaapproblemen en vermoeidheid
 • een versterkt immuniteitssysteem

Ik geloof sterk in de combinatie life-&mindfulness. Ik ben ervan overtuigd dat je de patronen in je leven kunt aanpakken door met je lichaam en cognitie aan de slag te gaan.

Mindfulness beoefenen kan je leren!
In tabula rasa kan je kiezen voor specifieke workshops rond een bepaald thema of een langer traject (8 weken) waar alle aspecten aan bod komen.

Wil je op de hoogte gehouden worden? Laat dan jouw naam na op de mailinglijst.
De workshops worden ook aangekondigd op onze facebookpagina.